Fält Ugn 5,5L 29Cm

Beställningsvara
Lagerstatus: Ej i lager - restnoterad och kommer skickas så fort den finns i lager.
Artikelnr: 0855
1 599 kr.

Bröd i FÄLTUGN, grundrecept.

brod

5 dl Ljummet vatten

6 dl Vetemjöl

6 dl Grahamsmjöl

1 pkt torrjäst

1 tsk salt

1 tsk Brödkrydda, hel eller mald

1 msk matolja

Blanda vetemjöl med övriga torra ingredienser i gryta eller bakhink, tillsätt vattnet och se till att allt blandar sig väl. Fyll på med grahamsmjöl så att det blir en fast men inte alltför torr deg. Spara mjöl till utbaket. Låt degen jäsa upp och baka ut den med det sista mjölet. Låt jäsa igen.

Förvärm grytan över elden, och se till att det finns en bra glödbädd att ställa den på vid sidan av där den sedan ställs och laddas med den färdigjästa den. Lägg på locket och fyll på rikligt med glöd. Låt baka 30 - 40 minuter, och testa sedan med sticka. Låt brödet svalna lite i en handduk eller ulltröja. Njut direkt eller nästa dag.