Grytstapel 2 delar - Gryta 3,0 liter + Omelettpanna - Ø 23cm.

Beställningsvara
Lagerstatus: Ej i lager - restnoterad och kommer skickas så fort den finns i lager.
Artikelnr: 0610-1
1 999 kr.

Smögenpaj

Gratängform nr. 0070

4-6 port

Det här behövs:
1 sats pajdeg
1/2 burk fiskbullar i buljong
1 ask kräftstjärtar i lag
1/2 dl hackad dill

Äggstanning:
2 dl riven ost
3 ägg
2 dl crème fraiche
1 dl mjölk
2 krm salt
1 krm peppar
8-10 sparrisstänger

Garnering:
Lime
Dill

Gör så här:
1. Tryck ut pajdegen i en pajform. Nagga bottnen och tryck fast en remsa aluminiumfolie runt kanten. Ställ formen kallt ca 15 minuter.
2. Förgrädda pajskalet mitt i ugnen ca 10-12 minuter. Ta bort folien.
3. Låt fiskbullarna rinna av och halvera dem. Låt kräftstjärtarna rinna av. Fördela fiskbullar och kräftstjärtar i det förgräddade pajskalet. Strö över dill.
4. Vispa samman äggen med crème fraiche, mjölk, salt och peppar. Strö ost ovanpå fisken och häll över äggstanningen. Lägg sparris i ett mönster över pajen.
5. Grädda något under mitten i ugnen, 200° C ca 25-30 minuter eller tills äggstanningen har stelnat och allt har fin färg.
6. Garnera med lime och dill.