Gratängform nr. 0070
4-6 port
Det här behövs:
1 sats pajdeg
1/2 burk fiskbullar i buljong
1 ask kräftstjärtar i lag
1/2 dl hackad dill
Äggstanning:
2 dl riven ost
3 ägg
2 dl crème fraiche
1 dl mjölk
2 krm salt
1 krm peppar
8-10 sparrisstänger
Garnering:
Lime
Dill
Gör så här:
1. Tryck ut pajdegen i en pajform. Nagga bottnen och tryck fast en remsa aluminiumfolie runt kanten. Ställ formen kallt ca 15 minuter.
2. Förgrädda pajskalet mitt i ugnen ca 10-12 minuter. Ta bort folien.
3. Låt fiskbullarna rinna av och halvera dem. Låt kräftstjärtarna rinna av. Fördela fiskbullar och kräftstjärtar i det förgräddade pajskalet. Strö över dill.
4. Vispa samman äggen med crème fraiche, mjölk, salt och peppar. Strö ost ovanpå fisken och häll över äggstanningen. Lägg sparris i ett mönster över pajen.
5. Grädda något under mitten i ugnen, 200° C ca 25-30 minuter eller tills äggstanningen har stelnat och allt har fin färg.
6. Garnera med lime och dill.