Grytstapel 2 delar - Traktörpanna + Grillpanna - Ø 27cm.

Beställningsvara
Lagerstatus: Ej i lager - restnoterad och kommer skickas så fort den finns i lager.
Artikelnr: 0610-3
2 199 kr.

Pepparbiff


4 port

Det här behövs:
500 g köttfärs
3/4 dl ströbröd
3/4 dl mjölk
1 ägg
1 tsk salt
1/2 tsk torkad grönpeppar
8 tjocka skivor god ost
4 cocktailtomater

Sås:
200 g champinjoner
2 1/2 dl matlagningsgrädde
1 dl vatten
1/2 köttbuljongtärning
1 tsk fransk senap
2 tsk soja
Ugn:
250 ° C

Gör så här:
1. Lägg ströbrödet i en skål och häll över mjölken. Låt det stå och svälla i ca 10 minuter.
2. Tillsätt färsen, ägg, salt och krossad grönpeppar. Arbeta samman allt till en smidig färs. Forma 8 biffar.
3. Stek biffarna gyllene på båda sidorna i lite matfett. Lägg över dem i en eldfast form.
4. Ansa och skiva svampen till såsen. Stek den i lite matfett tills vätskan har kokat in. Tillsätt matlagningsgrädde, vatten och smulad buljong. Låt såsen koka samman några minuter. Smaka av med senap och soja. Häll såsen runtom biffarna.
5. Lägg en ostskiva på varje biff. Halvera tomaterna och lägg dem ovanpå. Stick en tandpetare igenom så blir tomaterna på plats.
6. Gratinera biffarna ca 10 minuter mitt i ugnen. Eller tills osten har smält och allt är genomvarmt. Bjud klyftpotatis och en sallad till.